Звичний регламент роботи комісії з питань з економічних питань та комунальної власності Рівненської обласної ради перервало прохання керівника драматичного театру Володимира Петріва. Воно стосувалося штатних змін у закладі культури, адже в театрі бракує інженера з охорони праці.

За правилами безпеки, в установі, що налічує більше 50 людей, така посада необхідна. У складі театру ж - 147 працівників, тому прохання - вмотивоване.

Володимир Петрів наголосив: збільшувати фінансування академічного театру він не просить. Драмтеатр самостійно забезпечить заробітну плату інженерові, адже вже який рік змушений економити на лікарняних своїх працівників. На жаль, керівництво Рівне нського театру вже тривалий час шукає інженера, що зробить умови театральних постановок безпечнішими. Проте охочих працювати на півставки за мізерні 650 гривень - катма.

Комісія обласної ради проголосувала за збільшення штату Рівне нського драмтеатру на посаду інженера з охорони безпеки одноголосно.

До слова, потреба театру мати в штаті інженера з охорони праці з'явилася несподівано: 24 січня під час рок-опери "Біла ворона" стався нещасний випадок. Один з провідних акторів трупи Петро Лісничук упав з висоти 3-ох метрів і з численними травмами потрапив у лікарню. Причина – недотримання правил техніки безпеки: під сценою мала бути натягнута сітка. Кошти на лікування Петра Лісничука збирали не лише усією трупою: на сайті театру розміщені реквізити для охочих допомогти. На щастя, рівненський актор вже одужує.

Читайте також: Рівне нського актора Петра Ліснічука прооперували