На узбіччі дороги поблизу с. Великий Житин інспектори Рівнерибоохорони зафіксували незаконний продаж водних безхребетних – раків (загальною вагою 3 кг). Продавець відмовився надати підтверджуючі документи про придбання цих раків.

Такими діями чоловік порушив ст.7, ст.63 ЗУ «Про тваринний світ», п.3, 14 Правил любительського і спортивного рибальства, тобто здійснив правопорушення, відповідальність за яке передбачено ч.1 ст.88-1 КУпАП - "тягне за собою накладення штрафу від трьох до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об'єктів тваринного або рослинного світу чи без такої".

Рівне рибоохорона вкотре попереджає, що за незнаний продаж риби і раків загрожує адмінвідповідальність, а також чималі штрафи, за таку діяльність, нагадаємо, що за даний вид порушення передбачено покарання у вигляді від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією об’єктів тваринного або рослинного світу чи без такої, тобто замість 51-255 грн. штрафу рибним торговцям загрожує від 510 до 1700 грн. штрафних санкцій.

Про це повідомила прес-служба Рівне рибоохорони.