Оперативники Дубенського відділу поліції встановили 16-річного жителя одного із сіл району, причетного до «замінування» духовної семінарії, Свято-Воскресенського собору, залізничного вокзалу в Рівному та свого будинку.

Учора близько дев’ятої вечора поліцейські отримали повідомлення про кинуту бомбу в будинок у Дубенському районі. Правоохоронці разом із експертами та працівниками Державної служби з надзвичайних ситуацій, оглянувши територію, встановили, що інформація неправдива. У ході проведення оперативних та розшукових заходів з’ясувалося, що псевдомінером виявився 16-річний мешканець «замінованого» будинку.

Під час спілкування із поліцейськими хлопець зізнався у «замінуванні» 12 лютого Рівне нської духовної семінарії на вул. 16 Липня та Свято-Воскресенського собору, а 19 лютого — залізничного вокзалу в обласному центрі. Спонукало юнака до такого кроку відрахування за грубі порушення дисципліни та внутрішнього розпорядку із навчального закладу, де він здобував духовну освіту. Тому і вирішив помститися, «замінувавши» семінарію, храм та залізничний вокзал про що телефоном і повідомив до поліції. А сам спостерігав зі вулиці, як метушилися пожежники та правоохоронці.

У цей час матір була у Польщі на заробітках, а батько — в лікарні. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу України. Зловмиснику загрожує кримінальна відповідальність у виді штрафу від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до п'яти років. Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області.

pic

pic