Торік 4 мешканці Рівненщини отримали статус постраждалого від торгівлі людьми. Серед них є діти. Водночас, з початку цього року поступила ще одна заява від неповнолітнього потерпілого від торгівлі людьми. Наразі справа знаходиться у суді.

Про це йшлося під час обласної координаційної ради з питань запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми, повідомляють на сайті ОДА.

З цією метою у навчальних закладах Рівне нщини фахівці Рівне нського об’єднання «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» спільно з педагогами проводять різні інформаційні кампанії. Це відеолекторії, ігри, флешмоби, форуми-театри, випуски стінгазет та відеороликів. У них взяли участь близько 3 тисяч старшокласників та студентів професійно-технічних закладів.

«Особливою популярністю серед неповнолітніх користуються тренінгові заняття. Їх проводять інструктори-підлітки, які інформують своїх однолітків про те, як запобігти насиллю», - розповідає голова Рівне нського об’єднання «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» Лариса Гунько.

Загалом минулому році на обліку служб у справах дітей перебувало 33 дитини, які опинилися у складних життєвих обставинах. Водночас одному неповнолітньому встановили статус постраждалого від торгівлі дітьми. Потерпілому надали повноцінну правову та реабілітаційну допомогу.

В свою чергу рівненські поліцейські проінформували, що в Єдиному реєстрі досудових розслідувань зареєстровано 12 фактів, що стосуються торгівлі людьми на Рівне нщині . З них 2 справи направлені до суду.