27 лютого о 07:09 до Служби порятунку за номером «101» надійшло повідомлення про пожежу в неексплуатуючій цегляній будівлі розміром 150х45 метрів за адресою: село Омеляна, вулиця Присадибна, Рівненського району.

На місце виклику були направлені чергові відділення вогнеборців 1-ї та 2-ї державних пожежно-рятувальних частин обласного центру, бійці пожежно-рятувальної частини аварійно-рятувального загону спецпризначення, а також оперативно-координаційний центр Головного управління ДСНС у Рівне нській області.

Прибувши за вказаною адресою та провівши коротку розвідку, вогнеборці встановили, що осередок займання знаходиться в середині приміщення, горіла солома. На гасіння негайно були подані чотири водяних стволи. Значно ускладнювало роботу рятувальних підрозділів сильне задимлення та їдкий дим, що виділявся з тліючої соломи. До того ж, у самому приміщенні не було жодного вікна, а лише з обох боків вхід та вихід протяжність 150 метрів, а найближче вододжерело знаходилося на відстані до 1.5 кілометрів.

Проте, не зважаючі на усі труднощі, вогонь вдалося приборкати та зберегти будівлю цілою. Ніхто з громадян не постраждав. О 10:05 пожежа була локалізована, а о 14:35 ліквідована. Вогнем знищено 5 тонн соломи і електрична кара, пошкоджено 12м3 дощок і вхідні двері будівлі.

У гасінні приймали участь 14 чоловік особового складу рятувальників та 4 одиниці пожежно-рятувальної техніки.

Причина пожежі наразі встановлюється, повідомляють на сайті ГУ ДСНС України у Рівне нській області.