Дізнайтеся, які продукти потрібно вживати перед сном, щоб забути, що таке безсоння.

Найвідомішим гормоном сну є мелатолін. Його використовують при лікуванні безсоння та синдрому затримки фази сну. Достатню кількість мелатоліну містить єдиний продукт – вишня.



pic

Для того, щоб організм виробляв гормон сну потрібно їсти продукти, які у своєму складі мають амінокислоти та складні вуглеводи. Зазвичай, всі ці складні назви містить у собі всім відомий фрукт – банан. Також заспокійливий ефект є в горіхах та насінні, адже до їх складу входять магній та триптофан. Споживання перед сном декількох горішків, допоможе зробити сон міцнішим.



pic

Також триптофан і вуглеводи має картопля. Проте, варто пам’ятати, що перед сном не варто переїдати, бо це погіршить роботу шлунка. І як наслідок отримаєте зовсім не той ефект, якого очікували. Завершити список продуктів, які допомагають зробити сон міцним варто бабусиним методом – це чашкою ромашкового чаю за півгодини до сну. Він надає тілу тепла та спокої, що робить наш організм сонним.



pic

Та всі ці поради допоможуть вам лише тоді, якщо ви не будете одночасно приймати енергетичні напої, міцний чай, каву, гостру їжу, алкоголь та відмовитесь від сигарет.