Служба безпеки України викрила протиправну діяльність двох жителів Рівненщини, які контрабандою намагалися ввезти до України велику партію псевдоефедрину.

У зоні митного контролю пункту пропуску «Устилуг» Володимир-Волинської митниці співробітники СБУ спільно з митниками та прикордонниками виявили в одній з посилок, що знаходилась в автобусі міжнародного сполучення, 11 тисяч 200 пігулок псевдоефедриновмісних медичних препаратів загальною вагою майже шість кілограмів. Прекурсори були заховані в коробках з пральним порошком.

Під час одержання посилки правоохоронці затримали наркоділків, причетних до контрабанди псевдоефедрину.

За словами затриманих, пігулки вони придбали в одній з країн Східної Європи для переробки їх в метамфетамін і подальшого продажу.

pic

Слідчим відділом Управління СБ України у Рівне нській області розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 305 (контрабанда наркотичних засобів) Кримінального кодексу України.Зловмисників затримано відповідно до ст. 208 КПК України.

Вирішується питання щодо обрання їм міри запобіжного заходу.

pic

Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення всіх осіб, причетних до функціонування контрабандного каналу постачання наркотиків.

Про це повідомила прес-група УСБУ в Рівне нській області