25 лютого на території Степанського будинку літніх людей рятувальники 7-го державного пожежно-рятувального поста ГУ ДСНС України у Рівненській області спільно з адміністрацією стаціонарного відділення Сарненського районного територіального центру соціального обслуговування провели тактико-спеціальні навчання щодо ліквідації умовної пожежі та проведення рятувальних робіт.

Відповідно до тактичного задуму, внаслідок порушення правил пожежної безпеки на горищі будівлі виникла пожежа. На момент загоряння в будинку пристарілих знаходилось 24 людини.

Черговий персонал об’єкту, повідомивши Службу порятунку за номером «101» про надзвичайну подію, розпочав евакуацію пацієнтів та персоналу закладу.

pic

Вогнеборці, що прибули на місце умовної пожежі, провели розвідку та евакуацію потерпілих, після чого вжили заходів для локалізації і подальшої ліквідації умовної пожежі. Особовий склад чергового караулу ДПРП-7 діяв чітко та злагоджено. Завдяки цьому, умовну пожежу вдалося швидко ліквідувати.

pic

Під час навчань рятувальники провели вивчення оперативно-тактичної характеристики будівлі, особливості зовнішнього протипожежного водопостачання та забезпечення пожежної безпеки будинку літніх людей. Також, були відпрацьовані дії начальників караулів підрозділу в організації та проведенні пошуково-рятувальних робіт, дотримання особовим складом правил безпеки праці.

pic

«Проведення таких спільних навчань є запорукою злагодженої роботи працівників Служби порятунку та персоналу об’єкту при виникненні реальних екстрених ситуацій, що призведе до їх успішної ліквідації з мінімальними матеріальними збитками, а найголовніше - не допустить загибелі та травмування людей», - зазначив начальник 7-го державного пожежно-рятувального поста ГУ ДСНС України у Рівне нській області капітан служби цивільного захисту Олександр Кричильський.

Про це інформує ГУ ДСНС України у Рівне нській області