Слідчими прокуратури Рівненської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою двох поліцейських у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди за попередньою змовою).

- Встановлено, що старший інспектор та поліцейський Дубенського відділу поліції ГУ НП в Рівне нській області одержали від громадянина неправомірну вигоду у сумі 1500 грн. За вказану суму правоохоронці пообіцяли чоловіку не складати протокол про вчинення адміністративного правопорушення та повернути йому автомобіль, - розповів заступник прокурора області Андрій Боровик.

Поліцейських було викрито 15.12.2015 у результаті спільних скоординованих дій прокуратури Рівне нської області з працівниками СБУ із залученням співробітників Управління внутрішньої безпеки в Рівне нській області.

Нині триває процедура ознайомлення підозрюваних та їх захисника із матеріалами кримінального провадження. Після вручення прокуратурою області підозрюваним обвинувального акта, його буде скеровано до суду для розгляду по суті.

Санкція зазначеної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівне нської області.