Зробили це в рамках заняття з тактичної підготовки. Майбутні поліцейські тренувались виводили озброєного злочинця. Що ще опановують майбутні патрульні поліцейські Рівного - далі.

Опанувавши частину теоретичних знань, майбутні патрульні поліцейські Рівного приступили до практичних занять. Минулого тижня вони вчились надавати першу медичну допомогу, а цього - затримувати злочинця.



pic

pic

Нагадаємо, що 25 січня, пройшовши п’ять етапів ретельного конкурсного відбору, до навчань на базі Рівне нського вищого професійного училища Департаменту поліції охорони приступило 214 молодих хлопців та дівчат, які навесні патрулюватимуть вулиці обласного центру.

— Наразі навчанням охоплені 211 майбутніх поліцейських патрульної служби, оскільки троє у перший тиждень звільнилися за власним бажанням. Після вивчення теорії слухачі освоюють тактичну та вогневу підготовки, — зазначила координатор навчального процесу Анастасія Чорна. — До училища прибула команда із семи кваліфікованих інструкторів із тактичної підготовки, що включає прийоми рукопашного бою, відпрацювання роботи з транспортними засобами та ефективну комунікацію (правила спілкування із громадянами). Наприкінці навчального курсу усіх чекають підсумкові іспити. Лише успішно впоравшись із ними, майбутні поліцейські складуть присягу.

pic

Про те, як майбутні поліцейські освоюють прийоми рукопашного бою, розповів інспектор патрульної служби Києва лейтенант поліції Денис Чимерисин, який, пройшовши спеціальну підготовку, надану канадськими колегами, став інструктором із тактичної підготовки:

— Маючи викладацький досвід у Херсоні, хочу відмітити, що молоді хлопці та дівчата, які прийшли сюди, дослуховуються до кожного слова та мають велике бажання змінити своє місто на краще. Звісно, якщо брати для прикладу Північну Америку, де цьому навчаються півроку, то два місяці занять будуть лише фундаментом і поштовхом до професіоналізму. Але наше завдання, як викладачів, допомогти їм стати не тільки справжніми поліцейськими, але і передусім — достойними людьми. Головне - не зупинятись на досягнутому, а постійно рости до відточеної майстерності.

Майбутні патрульні поліцейські на заняттях з тактичної підготовки відпрацьовували ситуативний захід «зачистка приміщення», під час якого потрібно було вивести озброєного зловмисника із зони укриття, та затримували правопорушника з вогнепальною зброєю. Завдання хоч виявилися не із легких, але впоралися із ним усі.

— Навчання мені дуже подобається, а особливо практичні заняття, адже вони мені підкажуть, як поводи себе у критичних ситуаціях, — ділиться враженнями 22-річний Віктор із Костополя. — Дуже вражає майстерність викладачів, які з віддачею та ентузіазмом діляться досвідом. Звісно, ще поки недостатньо готовий приступити безпосередньо до патрулювання, але не через недостатній рівень знань, а через певні хвилювання, щоб не підвести наших громадян, які, як і я, вірять у позитивні зміни.

Попереду в майбутніх патрульних поліцейських іще місяць навчань і тренувань. А потому вже головний екзамен у їхньому новому професійному житті прийматимуть рівняни.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області

pic

pic

pic