Фахівці стверджують, що чимало тілесних хвороб з’являються в організмі людини через психологічні фактори. Про те, як уникнити появи соматичних (тілесних) захворювань і який зв’язок між психологічними характеристиками та хворобами – у новому випуску програми «Здорово жити».

У прямому ефірі телеканалу «Рівне 1» поговоримо з практикуючим психологом, психотерапевтом Анною Крайлюк. Серед тем, які розглянемо у розмові – психосоматика: що це за напрям медицини і як він виник, вплив психологічних факторів на виникнення і подальшу динаміку соматичних (тілесних) захворювань, досліджуються зв'язки між характеристиками особистості (конституціональні особливості, риси характеру і особистості, стилі поведінки, типи емоційних конфліктів) і тим чи іншим соматичним захворюванням.

Свої запитання до гості програми можна поставити в коментарях до цієї публікації та у прямому ефірі за телефоном студії 62-35-05.

Дивіться програму «Здорово жити» у прямому ефірі щопонеділка о 20.10 в ефірі «Рівне 1».

Анна КРАЙЛЮК

Освіта:

- КНУ імені Тараса Шевченка, спеціальність "Психологія"

- з 2013 аспірантка КНУ імені Тараса Шевченка, спеціальність "соціальна психологія"

- Символдрама А1, В1, С1 (120год)

- індивідуальна та групова психотерапія (420год)

- психодинамічні основи символдрами, концепції З.Фрейда,Д.Віннікота,М.Малер, Р.Спітца, В.Біона, М.Кляйн

- Символдраматичні семінари по психотерапії (160год): тривожні стани, панічні атаки і фобії; сексуальність та сексуальні розлади; екзистенціальні проблем та страх смерті; депресії та суїцидальні пацієнти; психоаналіз казки; нарцисичні розлади; OPD; психосоматичні розлади та травми; психосоматичний біль, Borderline та нарцисизм;

- супервізії (160год)