На Рівненщині з метою поширення знань про космос учні не тільки самі вивчають проблеми Всесвіту, але й пишуть сценарії свят, складають творчі завдання з питань астрономії, космічні ігри, розповідають про будову Всесвіту, літаючі космічні апарати.

Усього на розгляд журі обласного заочного гуманітарного конкурсу «Космічні фантазії» було представлено майже 300 робіт вихованців позашкільних навчальних закладів та шкіл із 17 районів і міст області.



pic

До участі у конкурсі подавалися роботи на космічну тематику, які є самостійним творчим доробком або результатом досліджень, спостережень і міркувань авторів в обраних ними жанрі або техніці у розділах «Література та журналістика», «Образотворче мистецтво», «Декоративно-прикладне мистецтво» і «Філософія та історія».



pic

- Сюжети робіт найрізноманітніші: космічна техніка, інопланетні форми життя, фантастичні ландшафти невідомих світів. Свої погляди на вивчення людиною Всесвіту учасники конкурсу втілили у віршах, оповіданнях, дослідницьких роботах, коміксах, виробах та малюнках. Відповідно, на картинах таких дітей зображено глибочінь з невідомими планетами і далекими зірками, божествену красу невідомості. Деяким конкурсантам, переважно молодшого шкільного віку, властиве «мультяшне» бачення космосу. Їхні роботи – яскрава палітра з веселими, оптимістичними барвами, на яких посміхаються кумедні прибульці. Цікаві роботи з металу подали на конкурс і в номінації «Декоративно-прикладне мистецтво», - розповіли у комунальному закладі «Рівне нський обласний центр науково-технічної творчості учнівської молоді» Рівне нської обласної ради.



pic

Переможцями у командній першості стали:

команда Костопільського району (центр технічної творчості та комп’ютерних технологій);

команда м. Рівне (міський центр технічної творчості учнівської молоді);

команда м. Дубно (міська станція юних техніків).

Виставка кращих робіт обласного конкурсу «Космічні фантазії» діє у приміщенні навчально-методичного центру естетичного виховання учнів професійно-технічних навчальних закладів. Роботи - переможці братимуть участь у Всеукраїнському конкурсі, який проводить УМАКО «Сузір’я».

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської обласної ради.