Алергія, напевно, - сьогодні найпоширеніша проблема, яка, як правило, загострюється у весняний період. Особливу групу ризику становлять вагітні, причому всі, а не тільки ті, що мають схильність.

Справа в тому, що алергія під час вагітності може проявити себе вперше, навіть якщо раніше таких явищ не спостерігалося, адже організм зазнає колосальну перебудову і стає сприйнятливим буквально до всього.

В першу чергу алергічні реакції пов'язані з періодом активного цвітіння рослин, однак спровокована алергія при вагітності може бути і молодими овочами, ягодами, фруктами.

До алергії варто поставитися максимально уважно, адже вона викликає дискомфорт не тільки матері, але може вплинути і на дитину.

Які ознаки алергії під час вагітності?

Закладеність носа, чхання, сльозотеча і свербіж - все це ознаки алергії, як правило, сінної лихоманки. Інші види алергії можуть викликати кропивницю, набряк обличчя або свербіж та почервоніння шкіри.

pic

Чому виникає алергія?

У медиків немає однозначної відповіді на це питання. Можливо, деякі люди генетично схильні до алергії. У інших людей вона може розвинутися в результаті багаторазового впливу потенційних алергенів.

Як алергія може вплинути на дитину?

Якщо у жінки немає важкої алергічної реакції (анафілактичний шок), яка перекриває потік повітря під час вагітності, то її дитини, швидше за все, алергія взагалі не торкнеться.

Як уберегтися від весняної алергії

Крім медикаментозного лікування полегшити симптоми алергії допоможуть деякі заходи, наприклад, знаючи, що пік цвітіння припадає на період з 5 до 10 години ранку, по можливості потрібно змінити режим перебування на вулиці. Потрібно також намагатися уникати перебування на сонці і гуляти в сиру погоду, коли пилок прибитий до землі. Остерігатися потрібно і вітряних сухих днів. Якщо роботи у дворі в небезпечні години не уникнути, то використовуйте марлеву пов'язку, яка створить надійний бар'єр для проникнення пилку до слизистих оболонок. Намагайся навесні звести до мінімуму використання декоративної косметики. За допомогою душа і зміни одягу можна легко позбутися від пилку. Також необхідно частіше купати домашніх тварин, які живуть поруч з тобою і бувають на вулиці. І ще одна рекомендація - не сушити білизну на відкритому повітрі в період цвітіння.

Якщо ви виявили у себе ті чи інші ознаки, пам'ятайте, що алергія при вагітності лікування передбачає професійне і комплексне, тому не зволікайте з візитом в поліклініку. Тим більше, що так ви полегшите стан не тільки собі, а й вашій майбутній дитині.