Держгеонадр щойно відкликали заяву на виділення землі для ДП "Укрбурштин" ДАК "українські поліметали".

Надіслали факсом.

Оригіналу документа в раді немає.

- Якщо до завтра не буде оригіналу, 25 лютого будемо збирати сесію і давати відмову. Сьогодні доцільно документів по "Укрбурштину" та "надра спецленд ресурси" не розглядати, - зазначив Володимир Ковальчук.

Кльоп: треба голосувати, а то з нами граються, як з кошенятами. А так - проголосуємо і буде видно хто і в чому зацікавлений.

Євтушок: якщо згадати події 2014- саме на цих землях людей стріляли Продіус і компанія.

Перспектива полісся - старательська діяльність і тільки. Адже ДП і великі компанії показали свою неефективність з видобутком 300кг в рік. Є закон 1351-1 він вже в порядку денному. Я вас закликаю не дати можливість вкрасти землю і не дати можливість псевдофірмам дерибанити ринок, - сказав народний депутат Сергій Євтушок.

Експерт: дослідно-промислова розвідка це механізм напівлегально видобувати бурштин і не більше. Тим паче, за документами підприємства і "Укрбурштин" і інше потенційно-збиткові. Вміст бурштину в породі занижений вдвічі, вартість сонячного каменю занижена втричі, витрати на розвідку завищені в два рази.

Кучерук: ніхто в Києві облраду і слухати не збирається. Просто відмови - мало. На наступну сесію мають приїхати з Мінекономіки, Мінекології і МВС. Не ми до них маємо їздити, а вони до нас. Інакше всі їхні фірми будуть отримувати відмови.

Кириллов: ці дозволи беруть тільки для того, щоб поставити паркан і займатися за ним незаконним видобутком. А місцевим туди продаватимуть білети.В сесійній залі ми сьогодні рішення не знайдемо. Ми йдемо тим шляхом, яким ішла облрада минулі півтора року, коли розглядали документи фіктивних фірм афільованих з одним власником.

Треба рішення, яке задовольнятиме передусім територіальну громаду області.

Свисталюк: РПЛ голосуватиме проти виділення дозволів. Всім. Треба навести порядок.

Крока: а чому мовчать наші нардепи в сесійній залі?

Євтушок: півтора мільярди в бюджеті 2016 від ренти за бурштин - надута цифра.

Сьогодні тест для депутатів облради.

Валявка вже втретє бігає радитись з президією ради. Вочевидь каменем спотикання стало питання підприємства "Надра спецленд ресурси" яку вчора зняли з порядку денного.

Питаня підпоиємства включили в порядок денний пічля години дискусій.

Дозвіл на видобування води льонокомбінвту дади без обговорень.

За-47.

Відмову виділення дозволу для ДП "Укрбурштин" приняли за основу. За -36.

В цілому рішення набрало 55 з 58 присутніх в залі.

За відмову однієї з ділянок надра спецленд ресурсам проголосувало 56 депутатів.

55. - за відмову виділення іншої ділянки (голубно).

Третю ділянку приватній фірмі теж зарізали 56 депутатів.

Делегація з полісся не розходиться з-під ради.

pic