За два місяці у рівненському Центрі надання адміністративних послуг (ЦНАПі) оформлюватимуть паспорти – як закордонні, так і внутрішні українські, у тому числі у формі пластикової ІD-картки.

Про це повідомила прес-служба Рівне нської ОДА.

Наразі тривають підготовчі заходи до впровадження даного сервісу у закладі.

Нагадаємо, що під час відвідин Рівне нського ЦНАПу Президент України Петро Порошенко доручив керівникам міграційної служби та Рівне нської облдержадміністрації організувати видачу закордонних паспортів та внутрішніх ID-карток у приміщенні закладу.

За словами голови Рівне нської облдержадміністрації Віталія Чугуннікова, впровадження видачі паспортів у ЦНАПі дозволить здешевити їхню вартість та зменшити корупційну складову.

«Дуже важливо, що люди не матимуть необхідності контактувати з тими, хто приймає рішення за їх заявами, це суттєво зменшить ризики корупції. Водночас, такий порядок ліквідує «фірми-присоски», що заробляють лише на оформленні паспортів без черг. Загалом впровадження даного сервісу у ЦНАПі сприятиме новій якості роботи влади», - переконаний Віталій Чугунніков.

Тож, аби вирішити усі технічні питання та допомогти налагодити цей процес, Рівне нщину відвідав голова Державної міграційної служби України Максим Соколюк.

Високопосадовецьзустрівся із першим заступником голови Рівне нської облдержадміністрації Юрієм Приварським, мером Рівного Володимиром Хомком, начальником ГУ ДМС в Рівне нській області Лілією Драпчинською та керівником Рівне нського ЦНАПу Віталієм Германом. Максим Соколюк зазначив, що сьогодні вкрай важливо поглиблювати співпрацю підрозділів ДМС України із ЦНАПами, як міськими, так і районними. Це прискорить надання людям якісних послуг.

«Спочатку цей процес буде проходити паралельно – оформлювати паспорти можна буде і в міграційній службі, так і в ЦНАПах. У подальшому планується, що приймати заяви на виготовлення та видавати вже готовий документ будуть працівники ЦНАПу. Міграційна служба ж буде перевіряти тільки дані та приймати рішення щодо ідентифікації та оформлення паспорта», - розповів Максим Соколюк.

Таким чином робота буде розділена на фронт- та бек-офіси, як і у більшості європейських країн.

У ході зустрічі присутні обговорили питання щодо встановлення обладнання в ЦНАПах та побудови необхідного захищеного каналу зв’язку – для подальшого отримання як закордонних паспортів, так і внутрішніх ІD-карток.

Довідково: Оформити внутрішній паспорт у ЦНАПі зможуть мешканці Рівного, які зареєстровані на даній території. Водночас отримати закордонний документ матимуть змогу жителі Рівне нщини та інших регіонів України.