Незалежно від статусу, віку та способу життя, кожного чоловіка можуть підстерігати «чоловічі хвороби». Це досить неприємне явище, яке тим чи іншим чином суттєво знижує якість життя і більш того, негативно відбивається не тільки на фізичному, але і на психологічному стані.

Чоловіки свідомо побоюються обстеження своєї сечостатевої системи. Найчастіше страхи проходять після першого ж огляду. До лікаря-уролога звертаються не тільки з розладами потенції, але і з недугами нирок, сечового міхура, сечоводу і ін. Ці захворювання істотно знижують якість життя, тому регулярні обстеження повинні стати нормою.



pic

Раннє звернення до уролога - швидке і ефективне лікування

Чоловіки повинні відвідувати уролога мінімум 1-2 рази на рік, навіть якщо їх нічого не турбує. Нерідко захворювання протікає зі стертими симптомами або зовсім безсимптомно. Поки людина і не підозрює про наявність захворювання, недуга прогресує. Як відомо, будь-яке захворювання легше всього лікувати на ранніх стадіях, тому затягувати з візитом до уролога однозначно не варто.

На жаль, в нашій країні культура профілактичних оглядів у громадян є вкрай низькою. Багато чоловіків вважають візити до лікарів просто марною тратою часу. А тим часом медична статистика вказує на наявність величезної проблеми. Так, за деякими даними, вже до 40 років майже у кожного другого чоловіка відзначається запалення передміхурової залози (простатит), а у тих, кому за 50, часто виявляють хронічний простатит - захворювання, яке важко піддається лікуванню на базі занедбаності патологічного процесу. Лікарі запевняють, що переважну більшість урологічних захворювань, що виявляються на середніх і пізніх стадіях, можна було б уникнути, якщо хворі вчасно зверталися до фахівців.

pic

При появі будь-якого із зазначених нижче симптомів до уролога дійсно варто звернутися, і чим раніше ви це зробите, тим краще.

• Хворобливі відчуття в промежині і області паху

Це один з характерних симптомів простатиту (запалення передміхурової залози). Часто відзначається не біль, а дискомфорт, який цілком терпим, і протягом деякого часу може пройти. Наявність такої стертої симптоматики вказує на хронізацію патологічного процесу, тому потрібно якомога швидше відвідати уролога.

• Зниження потенції

Зниження потенції може бути незначним, тому багато чоловіків на це просто не звертають ніякої уваги. Звичайно ж, це може бути викликано і чисто віковими змінами, однак, якщо це відбувається в молодому віці, то потрібно звернутися до лікаря для з'ясування причини і лікування даного порушення.

• Тривала ерекція

Тривала ерекція (особливо якщо вона болюча) може привести до серйозних патологічних змін в статевому члені. Такий стан може бути викликан рядом розладів, і встановити точну причину тривалої ерекції може тільки лікар після проведення обстеження.

• Болі у спині

Болі в спині, особливо в поперековому відділі, можуть вказувати на наявність запальних захворювань нирок. Це серйозний симптом, який вимагає негайних дій.

• Розлад сечовипускання

Цей симптом може вказувати на наявність безлічі захворювань нирок, сечового міхура, передміхурової залози або статевих органів. Можливі часті позиви в туалет і / або хворобливе сечовипускання. Однак самодіагностикою займатися не варто.

pic Якщо Ви виявили що-небудь подібне, не втрачайте дорогоцінний час, а звертайтеся до досвідченого фахівця. Адже не секрет, що багато захворювань можна набагато успішніше побороти в самому початку проявів і з мінімальними втратами. Чоловіче здоров'я ніколи не слід пускати на самоплив, і воно неодмінно при належному відношенні відплатить взаємністю у вигляді здорового самопочуття і непохитної впевненості в собі і в своїх силах.