Дружина Героя Майдану з Рівненщини подякувала Президенту за вирішення її проблеми

Рівне нські родини Героїв Майдану вже втретє зустрілися із Президентом.

У День Героїв Небесної Сотні родини активістів Майдану з Рівне нщини зустрілися із Президентом України. Загалом це вже третя зустріч сімей Героїв з усієї України із Петром Порошенком.

Під час розмови із Главою держави дружина Героя Валерія Опанасюка, Вікторія, подякувала йому за вирішення її проблеми.

Так, під час минулої зустрічі, наприкінці листопада 2015 року, вона попросила посприяти у вирішенні питання законодавчого характеру – її діти були позбавлені права на призначення пенсії у зв’язку із втратою годувальника через те, що Валерій на той час не мав достатнього офіційного трудового стажу. Ця проблема стосувалася 13 сімей загиблих активістів Майдану по всій Україні.

Вже у грудні Президент підписав закон щодо призначення пенсій у зв’язку з втратою годувальника членам родин осіб, які загинули внаслідок поранення та контузій, одержаних під час участі в Революції Гідності. Крім того, Глава держави звернувся до Уряду з проханням вжити заходів для надання сім’ям Героїв Небесної Сотні соціальних пільг без урахування доходів.

Разом із Президентом України Петром Порошенком та його дружиною Мариною рідні і близькі Героїв Небесної Сотні взяли участь у панахиді за загиблими активістами. Служба відбулася у Михайлівському Золотоверхому соборі, який під час Революції Гідності був прихистком для багатьох учасників протестів.

Про це повідомила прес-службі Рівне нської ОДА.