Слідчими прокуратури Рівненської області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою капітана поліції у вчиненні ним злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, пов’язаної із вимаганням).

- Встановлено, що оперуповноважений кримінальної поліції Головного управління Національної поліції в Рівне нській області вимагав та одержав від громадянина, який є потерпілим у кримінальному провадженні, 15 тис грн. У таку суму капітан поліції оцінив свої послуги за повернення громадянину легкового автомобіля, який у останнього був викрадений та в подальшому відшуканий правоохоронцями, - розповів заступник прокурора Рівне нської області Андрій Боровик.

Затримання поліцейського відбулося у грудні 2015 року в результаті належно скоординованих дій прокуратури Рівне нської області спільно з працівниками СБУ та співробітниками Управління внутрішньої безпеки в Рівне нській області Національної поліції України.

На даний час цей працівник за клопотанням прокуратури Рівне нської області відсторонений від обійманої посади та стосовно нього судом застосовано запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт із застосуванням електронного засобу контролю.

Тепер міру покарання для поліцейського визначить Рівне нський міський суд.

Санкція зазначеної статті Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, з конфіскацією майна.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівне нської області.