Пожежа сталася в селі Малий Мидськ Костопільського району.

У господарстві по вулиці Кулініча спалахнула надвірна споруда. Загорання помітили власники домогосподарства, які о 12:35 повідомили про пожежу до оперативно-рятувальної служби міста Костопіль за телефоном «101».

На місце виклику оперативно прибули працівники Костопільського районного сектору ГУ ДСНС та місцева пожежна команда села Малий Мидськ. Їм на допомогу було направлено місцеву пожежну команду з села Великий Мидськ. Діяти треба було надзвичайно швидко, оскільки надвірна споруда розташована за декілька метрів від житлових будинків.

Відтак полум’я з неї могло поширитися на помешкання селян. Утім пожежники завадили цьому, локалізувавши загорання о 13:40. І вже о 14:35 вогняну стихію вдалося остаточно приборкати.

За словами власниці господарства, її діти зізналися, що вони гралися із сірниками поблизу надвірної споруди, що в підсумку й спричинило загорання. Суму завданих збитків селяни оцінюють у 20 тисяч гривень, оскільки вогонь знищив господарську будівлю й чотири тонни сіна, січкарню та зерно.



pic

Костопільський районний сектор ГУ ДСНС України у Рівне нській області звертається до батьків: шановні дорослі, навчайте дітей правилам пожежної безпеки та не залишайте їх без нагляду; не дозволяйте малечі гратися з сірниками та іншими легкозаймистими предметами; виховуйте у дітлахів навички безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією, ліками тощо. І нарешті, навчіть дітей у випадку лиха дзвонити до Служби порятунку за номером «101». Про це повідомили у Костопільському районному секторі ГУ ДСНС України у Рівне нській області.