Чи можна економити на здоров'ї? Попри офіційне одужання Рівненщини від грипу, палати у шпиталях досі заповнені. На лікарняних ліжках переважно ті, хто нехтував своїм здоров'ям. Тепер вимушені витрачати великі гроші на пігулки та мікстури. Однак, серед рівнян є й такі, яким вдається не витратити жодної копійки на лікування.

Черги в поліклініках і мало не до щенту заповнені лікарняні палати. І це - попри те, що офіційно Рівне нщина вже перегрипувала і епідемії немає. На лікарняні ліжка зараз потрапляють здебільшого з ускладненнями від грипу, або важкими формами застуди. А все тому, каже головний інфекціоніст рівненської міської лікарні Олег Степчин, що люди часто нехтують хворобами і в кращому випадку займаються самолікуванням, чого робити не можна.

Епідемія грипу влетіла Рівне нщині у чималу копієчку, кажуть фармацевти. Адже хворіти у наш час - дорого. А про профілактику переважна більшість людей згадує лише після того, як захворіє.

Якщо недуг все ж не обійшов стороною - є і ощадливіші варіанти лікування, кажуть в аптеці. Адже здебільшого дорогі - імпортні ліки мають вітчизняні відповідники - дешевші, і ні чим не гірші.

А от Віталій Данилюк попри свої поважні 65 забув дорогу до лікарні. Та й в аптеках гість не частий. Востаннє чоловік витрачався на ліки півтора десятиліття тому, коли лікував нежить.

Секрет простий: в здоровому тілі - здоровий дух. Спорт, сон, правильне харчування режим та проста вода. Ось він - рецепт здоров'я і довголіття Віталія Павловича.