Учасник Революції Гідності Тарас Більчук із Здолбунівського району отримав орден «За мужність». Високу державну нагороду йому вручив Президент України Петро Порошенко.

У ніч з 29 на 30 листопада 2013 року, коли спецпризначенці жорстоко побили активістів, Тарас був серед постраждалих. Він голіруч захищав студентів. Під ранок за його життя боролися медики швидкої. 18 лютого 2014 року Тарас Більчук був серед мирних протестувальників, які вирушили пікетувати Верховну Раду. Навпроти парку їх оточили беркутівці та жорстоко побили палицями. З Тараса зірвали каску та почали бити по голові. Він отримав тяжкі тілесні ушкодження.

Високі державні нагороди з рук Глави держави також отримали ще 15 Героїв Майдану, які отримали поранення під час Революції Гідності.

Всього до річниці Революції Гідності державними нагородами за відстоювання європейського вибору України, мужність і патріотизм нагороджено 90 активістів Євромайдану.

Президент подякував кожному з присутніх за патріотизм та мужність у відстоюванні європейського вибору України, задля якого два роки тому мільйони українців вийшли на Майдан на Революцію Гідності.

«Україна заплатила дуже високу ціну за свій європейський вибір. Для кожного з нас Революція Гідності – найбільш важлива, яскрава і, можливо, найбільш трагічна частина нашого життя. 18-20 лютого – найскладніший її період, але, водночас, це була наша рішучість і віра в те, що ми побудуємо справедливу європейську державу. Я хочу подякувати кожному з вас за той подвиг, за величезну самопожертву в ті дні», – наголосив Президент.

Учасники зустрічі вшанували пам’ять усіх загиблих українців хвилиною мовчання.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.