Спільними зусиллями співробітників оперативного та слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Рівненській області у 2015 року, в рамках операції «Акциз 2015» встановлено канал постачання фальсифікованої горілки на територію Рівненщини.

З’ясувалося, що підпільні потужності з виготовлення ЛГВ розташовані в м. Хмельницький.

У червні минулого року, під час проведених працівниками фіскальної служби Рівне нської області обшуків за місцем здійснення незаконної діяльності, виявлено та вилучено обладнання, що забезпечувало масове виробництво фальсифікованої горілки, понад 24 тисячі пляшок горілчаної продукції, понад 60 т спирту.

За результатами досудового розслідування доведено, що чоловік з метою системного незаконного збагачення організував тіньове виробництво алкогольних напоїв, не будучи суб’єктом господарської діяльності та не маючи ліцензії на виготовлення та реалізацію вказаних товарів. Кримінальне провадження направлено до суду за місцем скоєння злочину.

Прокуратура Рівне нської області під час судового розгляду обвинувального акта щодо громадянина довела його участь в організації незаконної діяльності з виготовлення та збуту алкогольних напоїв (ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. ч.1,2 ст. 204 КК України).

Наприкінці жовтня 2015 року Хмельницький міський суд засудив чоловіка до максимальної міри покарання у межах санкції зазначеної статті Кримінального кодексу, а саме – у вигляді штрафу в розмірі 170 тис грн. Незаконно виготовлену продукцію конфісковано.

На виконання вироку суду, який набрав законної сили, правопорушник днями сплатив зазначену суму штрафу. Як результат – до бюджету відшкодовано 170 тис. грн. Саме так «дешева» горілка дорого обходиться тим, хто причетний до її незаконного обігу.

Про це повідомили у прес-службі ГУ ДФС у Рівне нській області