Із вересня минулого року невідомі чоловіки, винаймаючи квартири в обласному центрі за підробленими документами, виносили з них усе, що можна було виміняти на наркотики.

Наприкінці січня цьогоріч до працівників поліції надійшла інформація, що двоє невідомих підозрілих чоловіків знімають квартиру на вулиці Грушевського. Оперативники Рівне нського відділу поліції під час проведення відпрацювання затримали крадіїв на «гарячому», коли ті виносили з квартири електричні прилади.



pic

Зловмисниками виявилися двоє 37-річних мешканців обласного центру, які вже побували на лаві підсудних за скоєння майнових злочинів. Під час затримання працівники поліції виявили та вилучили у них патрони, а також підроблений паспорт громадянина України.



pic

Чоловіки зізналися не лише у цій крадіжці, а й в аналогічних злочинах, скоєних із квартир на вулицях Свободи, Льонокомбінатівська, Черняка, звідки винесли телевізори, пральні машини, роутери, спортивні тренажери та дрібну побутова техніку. Оскільки обоє зловмисників вживали наркотики, то все поцуплене вимінювали на чергову дозу.

— За цими фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 1 та частиною 2 статті 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України, частиною 1 статті 263 ( незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, частиною 1 статті 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) Кримінального кодексу України, — повідомив начальник Рівне нського відділу поліції Василь Зелінський. — Зловмисникам повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень і обрано міру запобіжного заходу у виді домашнього арешту. Досудове розслідування триває. Правоохоронці з’ясовують причетність підозрюваних у скоєнні інших кримінальних правопорушень.

pic

Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області