Здолбунівською місцевою прокуратурою у ході виконання визначених Законами України «Про прокуратуру» та «Про запобігання корупції» повноважень виявлено факт порушення керівником одного із комунальних підприємств вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

Зокрема, встановлено, що посадовець уклав в 2015 році низку господарських договорів про купівлю товарів, виконання робіт та послуг, у яких іншою стороною виступила комерційна структура приватної сфери, засновниками якої є сам чиновник та його родич. При цьому керівник підприємства не вжив передбачених Законом України «Про запобігання корупції» заходів щодо повідомлення органу місцевого самоврядування (який є засновником КП) про наявність реального конфлікту інтересів.

За вказаним фактом Здолбунівською місцевою прокуратурою складено та скеровано до суду протокол про вчинення посадовцем адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, відповідальність за яке передбачено ч.ч.1, 2 ст.172-7 Кодексу України (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів).

Погодившись із доводами прокурора, районний суд 01.02.2016 прийняв рішення, яким посадовця визнано винним у вчиненні правопорушення та піддано адміністративному стягненню у вигляді штрафу в сумі 3400 гривень.

Постанова суду в законну силу ще не вступила. Судом роз’яснено право учасників судового процесу на її оскарження в передбачений законом строк.

Суб’єкти, на яких поширюються дія Закону України «Про запобігання корупції», згідно ч. 1 ст. 28 цього Закону, зобов’язані вживати заходів щодо недопущення виникнення реального, потенційного конфлікту інтересів, повідомляти не пізніше наступного робочого дня з моменту, коли особа дізналася чи повинна була дізнатися про наявність у неї реального чи потенційного конфлікту інтересів безпосереднього керівника, не вчиняти дій та не приймати рішень в умовах реального конфлікту інтересів, вжити заходів щодо врегулювання реального чи потенційного конфлікту інтересів.

Про це повідомляє керівник Здолбунівської місцевої прокуратури Рівне нської області Григорій Нижник.