24 квітня у двох об’єднаних громадах Рівненщини вібудуться перші вибори.

Це Привільненська сільська об’єднана територіальна громада (Дубенський район) та Крупецька сільська об’єднана територіальна громада (Радивилівський район). Відповідну постанову прийнято ЦВК 12 лютого 2016 року № 31.

До Привільненської ОТГ увійде дві сільських ради. Привільненська, села – Дубрівка, Привільне, Панталія, Черешнівка, та Молодавська сільська рада, села - Молодаво Перше, Молодаво Друге, Молодаво Третє .

До Крупецької ОТГ об’єдналися – Крупецька сільська рада, з селами - Крупець, Гайки, Гнильче, Баранне, Срібне, Заміщина. Михайлівська сільська рада , села - Михайлівка, Засув. Ситненська сільська рада, села - Ситне, Коти, Гайки-Ситенські, Карпилівка, Табачуки. Та Боратинська сільська рада, села - Боратин, Довгалівка, Гоноратка.

З 5 березня 2016 року почнеться виборчий процес перших виборів депутатів сільських та селищної рад об’єднаних територіальних громад та відповідних сільських та селищного голів.

Нагадаємо, що 27 березня відбудуться також вибори у Радивилівській громаді. Там обиратимуть міського голову, та депутатів об’єднаноїгромади. Радивилівська громада буде найпотужнішою на Рівне нщині , адже нараховує понад 16 тисяч населення. До неї увійшли - Радивилівська міська рада, та чотири сільських ради – Немирівська, Башарівська, Дружбівська, Підзамчівська. Виборчий процес вже почався.

Як повідомляє Офіс реформ у Рівне нській області, нині ще 11 потенційних громад, котрі виявили бажання до добровільного об’єднання у процесі створення. Адже об’єднання громад - процес довготривалий, який передбачає обговорення та погодження рішень усіма сільськими та міськими радами.