Серед найгучніших реформ уряду минулого року найпомітнішою став процес створення Національної поліції і ліквідація застарілої структури правоохоронних органів. Однак на ділі не все виглядає так бездоганно, як анонсував уряд, зокрема міністр Аваков. Після обнадійливого старту Україною прокотилася хвиля компрометуючих випадків за участі представників новоутвореного органу.

В Одесі, в листопаді минулого року, від служби було відсторонено чотирьох патрульних поліцейських у зв’язку з поширенням у соцмережах постів антиукраїнського змісту, пише ua.112.ua.

У Львові поліціянти «засвітилися» в ДТП. Як інформує gazeta.ua, 15 лютого, о 7:20 патрульні намагалися зупинити правопорушника, натомість зіткнулися з автомобілем "Fiat Ducаto". На водія було складено протокол за порушення правил дорожнього руху.

У Луцьку представниця Національної поліції Анастасія Жилка була звільнена після появи на службу в нетверезому вигляді. За розслідування цієї справи вже взялися правоохоронці Києва.

Наразі маємо навіть один летальний кінець. На Дніпропетровщині, 14 лютого, підполковник Нацполіції наклав на себе руки, вимкнувши апарат життєвого забезпечення. Попередньо його було затримано за хабар розміром у 140 тисяч гривень. Під час затримання підполковник вистрілив собі у рот та потрапив у кому - espreso.tv.

Нещодавно на Рівне нщині завершився ретельний відбір до лав Нової поліції та розпочалося двомісячне навчання, проте дискусії стосовно новоутвореного органу не стихають. Вчора, 15 лютого, о 8:40 біля УМВС у Рівне нській області громадські активісти намагалися блокувати роботу комісії, що займатиметься переатестацією колишніх працівників МВС, пише charivne.info. Найцікавіше, що у складі самої комісії – вихідці з правоохоронних структур. Серед них – полковник міліції Василь Коваль, що вже встиг себе скомпрометувати, не вказуючи у декларації наявність двоповерхового будинку. Попри незгоду громадських активістів Рівного, комісія все ж розпочала свою роботу. Чи ефективно вона працюватиме та, чи вплине склад на прозорість процедури переатестації колишніх правоохоронців, дізнаємося згодом.