Рано чи пізно кожній людині потрібно місце в квартирі, де вона могла би усамітнитися і зайнятися улюбленою справою. Якщо габарити вашого житла не дозволяють облаштувати повноцінний кабінет, тоді залишається одне - використовувати в якості робочого місця балкон.

І якщо ви постійно натикаєтеся на свій захаращений балкон, де зберігаються нікому не потрібні старі санки, лижі, банки і інше начиння, тоді прийшов час проаналізувати масштаб лиха, розібрати старий мотлох і створити для себе затишний куточок, яким ви будете пишатися.

Створити ідеальний райський куточок на балконі або лоджії зовсім не складно, якщо слідувати деяким нехитрим порадам:

1. Для початку необхідно провести генеральне прибирання і капітальний ремонт. Обов’язково звільніть балконний простір від старого мотлоху і непотрібних речей.

2. Потім обшийте пластиком зовнішні стіни, а внутрішні утепліть дерев’яною вагонкою, пластиковими панелями або обклейте відповідними шпалерами. На підлогу, до речі, можна покласти плитку з підігрівом, ламінат, паркет або ковролін. Обов’язково потрібно засклити балкон (для цього краще використовувати теплі профілі і двокамерні склопакети), а також обрати спеціальні штори або жалюзі).

pic

3. Далі необхідно встановити систему опалення. В цьому випадку можна вибрати те, що вам більше до душі, – радіатори, система теплої підлоги або спліт-система. Також в якості додаткового джерела тепла можна використовувати електричний обігрівач.

4. Дуже важливо, щоб на балконі або лоджії була мінімальна кількість меблів. Тим більше це актуально, якщо ваше балконне приміщення не вирізняється великими габаритами. Так, наприклад, робочий стіл здатна замінити стільниця, прикручена до стіни. Це дуже зручно, адже коли ви закінчите працювати, такий стіл можна легко прибрати, звільнивши додатковий простір.

5. Також обов’язково розпланувати місце для полиць або імпровізованого стелажа, де дуже зручно зберігати книги. Ну і, звичайно, не останню роль відіграє правильно вибраний робочий стілець або крісло. Вони повинні бути зручними і компактними, щоб не «з’їдати» зайвий простір.

pic

Що стосується декору, то тут слід покладатися на власний смак. Можна, наприклад, на підлогу постелити яскравий декоративний килимок, а також прикрасити приміщення зеленими рослинами, які допоможуть перетворити звичайний балкон у своєрідний зимовий сад.