Нещодавно в Рівному відбулися всі етапи ретельного відбору до Національної поліції. Наразі навчання 214 майбутніх патрульних поліцейських відбувається у Рівненському вищому професійному училищі департаменту поліції охорони і триватиме два місяці. Українці уважно слідкували за діяльністю представників Нової поліції в інших містах, тому цікаво, на які позитивні зрушення вони сподіваються.

Ми поцікавились у рівнян, яких результатів вони очікують від реформи правоохоронних органів, зокрема від діяльності Національної поліції?



pic

Микита, літературний редактор:

"Очікую позитивних результатів за рахунок оновлення особового складу правоохоронних органів. Сподіваюся, що будуть розбиті корупційні схеми старої міліції. Наразі не вистачає термінової відставки глави МВС Арсена Авакова та всіх без винятку посадовців правоохоронних органів, що працювали за попереднього режиму".



pic

Ельвіра, студентка, громадський активіст:

"Від нової поліції чого я чекаю? Відкритості і звітування про роботу громаді. Орієнтування у законодавстві і однакового ставлення до "багатих і бідних". Відповідального виконання своєї роботи".



pic

Андрій, інженер-електрик:

"Ну, в першу чергу професіоналізму і бажання допомогти людям. Щоб працівники розуміли, що вони відстоюють права всіх людей, а не окремо вибраних груп".



pic

Мирослава, студентка коледжу:

"Звичайно я, як і будь-який громадянин України, очікую, що реформа правоохоронних органів буде спрямована на викорінення корупції, справедливий захист Кожної особи, що цього потребує незалежно від її статусу в соціумі.

Також сподіваюсь, що молоді полісмени будуть об'єктивнішими, матимуть свіжий погляд на ситуації, будуть активнішими і приведуть до того, що будь-хто зможе без жодних роздумів звертатися до працівників поліції і отримувати належну допомогу".



pic

Женя, студент-історик:

"Очікую зменшення злочинності, хабарництва, підйому престижності правоохоронної системи, формування громадянського суспільства".



pic

Валерія, студентка коледжу:

"Абсолютно нічого, тому що суть старої, корумпованої структури не змінюється".

pic

Олена, вчитель початкових класів:

"Сподіваюсь на зменшення рівня корупції, кращої якості роботи. Хотілося б, щоб Національна поліція проводила інформативну роботу серед населення, щоб українці знали про свої права та обов’язки".



pic

Василь, журналіст:

"Основне очікування – це викорінення корупції, якою пронизана стара система. З огляду на умови праці, які пропонують новим поліцейським, зокрема матеріальну частину, є надія, що нові правоохоронці будуть якісно та неупереджено виконувати свою роботу".



pic

Іванна, випусковий редактор, громадський діяч:

"Насамперед очікую зміни законсервілого укладу системи правоохоронних органів. Вона має працювати без корупції, зв'язків і прикривань друзів-родичів. На другому місці – нести відповідальність за свою роботу. До прикладу, в сусідньому Луцьку поліціянтку, яка прийшла на роботу на підпитку – відразу ж звільнили. Якщо цю реформу анонсують як прогрес – нехай це і буде прогрес, і прикладом для змін в інших сферах та політиці нашої країни".



pic Вікторія, студентка:

"Від діяльності Нової поліції я очікую адеквату насамперед. Також швидкого розкриття справ. Викорінення корупції з правоохоронних органів. Боротьба зі злочинністю в Україні, так як Україна посідає 16 місце за рівнем прогресування тероризму".