Залучити від 60 до 250 тисяч євро зможуть конкурсанти Програми територіального співпраці «Білорусь-Україна», фінансованої ЄС.

Аби отримати європейський грант, необхідно розробити транскордонний проект, що втілюватиметься представниками обох країн. Загальний бюджет програми «Білорусь-Україна» становить 3,3 млн. євро. Нею охоплено Чернігівську, Київську, Житомирську, Рівне нську та Волинську області України, а також Гомельську та Брестську області Білорусі.

Про це йшлося у рамках інфо-дня з нагоди відкриття конкурсу, що відбувся у Рівне нській ОДА.

pic

«Дана Програма – це чудова можливість покращити співпрацю між областями двох країн та реалізувати суспільно важливі проекти, - зазначив директор департаменту економічного розвитку і торгівлі Рівне нської облдержадміністрації Ігор Тимошенко. - Сподіваюся, що Рівне нщина достойно представить свої напрацювання, адже це шанс поліпшити як життя людей, так і розвинути регіон».

У ході інформаційного дня експерти Програми детально роз’яснили, хто і на яких умовах може взяти участь у конкурсі грантових проектів, як заповнити заявку на участь, на який бюджет можна розраховувати і які проекти мають шанс отримати фінансування ЄС.

У рамках програми будуть профінансовані проекти, спрямовані на підтримку бізнесу, підвищення туристичної привабливості, захисту довкілля. До пріоритетних напрямків програми також входять енергозбереження, спільне використання відновлюваних джерел енергії та управління відходами, профілактика захворювань і рання діагностика, соціальна інтеграція інвалідів, збереження культурної та історичної спадщини, зміцнення співробітництва в галузі культури і спорту.

pic

Бюджет проектів може становити від 60 до 250 тис. євро. При цьому, частка коштів, наданих ЄС, становить 90% від вартості проекту. Решту 10% має оплатити конкурсант чи його партнери.

Проектні пропозиції в рамках програми Білорусь – Україна прийматимуть до 19 квітня 2016 року.

Детальніше ознайомитися із умовами конкурсу можна за посиланням.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.