У Рівному проблема створення і розвитку об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) торкається кожного. Тому, з метою долучення до просвітницької діяльності щодо створення ОСББ, підтримки та допомоги ініціативним групам чи новоствореним ОСББ, громадськість та бізнес-сфера об’єдналися й створили робочу групу з цих та інших питань.

Ініціаторами виступили громадська організація "Екоклуб" та Громадянська мережа ОПОРА в рамках реалізації Проекту USAID "Муніципальна енергетична реформа в Україні".

Окрім представників цих організацій, до складу робочої групи увійшли діючі голови ОСББ, журналісти, експерти з енергозбереження, громадські активісти, політичні діячі та підприємці, зокрема представники фірм «Реноме», Домової служби та інших приватних підприємств. Всі вони зацікавлені у тому, щоб ОСББ створювались та розвивались. Так, кожен зі складу робочої групи коротко розповів про себе та яким чином долучатиметься до теми ОСББ. Присутні ж, в міру своїх інтересів та можливостей, виявляли зацікавленість у підтримці конкретних ініціатив.

У ході зустрічі було напрацьовано ряд пропозицій, які планується втілити. Зокрема:

- здійснення просвітницької діяльності, в тому числі проведенні лекцій та семінарів для ОСББ;

- розробка медіа-кампанії про ОСББ;

- розробка та друк листівок про ОСББ, поширення роздаткових матеріалів щодо створення та управління ОСББ;

- висвітлення у ЗМІ історій успіху ОСББ;

- створення ОСББ, або ж допомога у їх створенні;

- проведення модернізації будинків;

- вихід на ринок управителів;

- проведення моніторингу управителів;

- створення «майданчику» для просування своїх послуг для ОСББ;

- сервіс для мешканців квартир;

- надання разових послуг для ОСББ;

- створення асоціації ОСББ;

- залученні волонтерів тощо.

Учасники робочої групи долучались до планування, активно обговорювали та вносили свої пропозиції щодо ініціатив. Тож, сподіваємось, вони також зможуть донести до мешканців нагальну проблему створення ОСББ, допоможуть у їх створенні та процвітанні.

Про це інформує прес-служба Громадянської мережі ОПОРА

pic