Президент Петро Порошенко своїм Указом затвердив Річну національну програму співробітництва Україна – НАТО на 2016 рік.

Програма має забезпечити скоординований комплексний розвиток співробітництва України з Організацією Північноатлантичного договору за всіма напрямами взаємодії нашої держави з Альянсом.

Програма визначає загальні політичні цілі партнерства України з НАТО та напрями взаємодії з Організацією у сфері міжнародної безпеки (міжнародні операції з підтримання миру, боротьба з тероризмом, контроль над озброєннями, екологічна безпека).

Окрім цього Програма відображає ключові кроки у процесі здійснення політичних, економічних та соціальних реформ в країні, основні елементи політики у сфері національної безпеки і оборони.

Річна національна програма співробітництва Україна – НАТО також визначає цілі, завдання і практичні заходи з реформування сектору безпеки і оборони та підвищення рівня обороноздатності України, які реалізовуватимуться у взаємодії з НАТО визначеними виконавцями – центральними органами виконавчої влади.

Кабінету Міністрів України доручено забезпечити координацію діяльності центральних органів виконавчої влади з виконання Річної національної програми.

Інформація із сайту Рівне нської ОДА.