Пожежа була умовною.

12 лютого рятувальники 11-ї державної пожежно-рятувальної частини ГУ ДСНС України у Рівне нській області провели тактико-спеціальні навчання з ліквідації пожежі та проведення рятувальних робіт у Вищому професійному училищі № 29 смт. Володимирець. Даний об’єкт для проведення подібного навчання було обрано не випадково, адже ВПУ-29 - це об’єкт з масовим перебуванням людей, в якому навчається понад 650 студентів.

Особовим складом рятувального підрозділу було проведено розстановку сил та засобів, передбачених для ліквідації такого роду пожеж, здійснено оперативне розгортання із прокладенням магістральної лінії. У складі ланки газодимозахисної служби вогнеборці провели розвідку та евакуацію потерпілих, після чого вжили заходів для локалізації і подальшої ліквідації умовної пожежі. Особовий склад чергового караулу діяв чітко та злагоджено.

Під час навчань рятувальники провели вивчення оперативно-тактичної характеристики будівлі училища та особливості зовнішнього протипожежного водопостачання і забезпечення пожежної безпеки на об’єкті. Підбиваючи підсумки, начальник Володимирецького районного сектору Головного управління ДСНС у Рівне нській області капітан служби цивільного захисту Андрій Муравинець зазначив, що подібні навчання є основою набуття практичних навичок та вмінь діяти в умовах надзвичайної ситуації, оскільки це об’єкт з масовим перебуванням дітей. Адже коли стоїть завдання порятунку людей, а тим більше дітей в умовах реальної надзвичайної ситуації, дії рятувальників мають бути безпомилковими.

Про це повідомили у прес-службі *Володимирецького РС ГУ ДСНС України у Рівне нській області

pic