Зокрема, говорили про побутові проблеми та грошові виплати рідним вдовам загиблих в Афганістані.

У Рівному родичі загиблих "афганців" традиційно обговорили з міським головою свої наболілі проблеми.

12 лютого, напередодні роковин виведення радянських військ з Афганістану міський голова Рівного Володимир Хомко вже традиційно зустрівся з матерями та вдовами рівнян загиблих у тій війні.

Нині, за словами мера, в обласному центрі діє кілька програм, спрямованих на соціальний захист "афганців" та членів їх сімей. Батьки та вдови загиблих в Афганістані отримують часткові компенсації на оплату житлово-комунальних послуг та грошові виплати, а також інші разові виплати. Але головне, переконаний Володимир Хомко, людське спілкування віч-на-віч.

Круглий стіл, що відбувся в приміщенні рівненської міської організації Української спілки ветеранів Афганістану по вул. Грушевського, 5а, пройшов у руслі живого діалогу. Під час бесіди вдалося обговорити питання допомоги конкретним родинам. Серед іншого піднімалися питання побутового характеру. Активною також можна назвати співпрацю „афганців” із працівниками комунального підприємства "Спецкомбінат - ритуальна служба". Співробітники цієї організації практично взяли на себе ремонт та обслуговування пам’ятників загиблих.

- Ми ведемо конструктивний діалог із міською владою. Питання з якими ми звертаємося до міського голови вирішуються. Тобто робота у цьому напрямку ведеться... і дуже конструктивно. І з кожним роком ми нарощуємо цю співпрацю все більше й більше, - зазначив голова Рівне нської міської спілки ветеранів Афганістану Сергій Зінич.

- Я розумію мізерність того, що ми робимо по відношенню до того, що ви втратили. Адже людське життя – це абсолютно інші й нееквівалентні речі порівняно з тим, що ми можемо зробити. Хочу запевнити, що міська влада робить і далі робитиме все від неї залежне, щоб якось полегшити життя батькам, вдовам загиблих, інвалідам та ветеранам афганської війни, -підкреслив міський голова.

Про це повідомили відділі інформаційно-аналітичного забезпечення виконавчого комітету Рівне нської міської ради.

pic

pic