У Рівному сьогодні вранці замінували університет. Підозрілий пакунок наробив переполоху у центральному корпусі “водника”, що на Соборній 11. Студенів, викладачів та персонал попросили залишити приміщення.

Повідомлення про замінування головного корпусу водника пролунало сьогодні близько 10 ранку. У цей час там тривало навчання, тож студенів і викладачів довелося евакуйовувати. У приміщення до приїзду оперативних служб не пускали.

Частину студентів вивели у двір,через чорний хід, решта людей, які були в будівлі, ринула на головний. Бо у холі на другому поверсі хтось виявив підозрілий пакунок.

На місце прибули надзвичайники, вибухотехніки та працівники хіміко-радіологічної лабораторії аварійно-рятувального загону спецпризначення. Словом усі служби оперативного реагування. Корпус НУВГП огородили сигнальною стрічкою, спеціалісти відправились на обстеження предмету. У приміщенні виявили предмет, що становить радіаційну загрозу, а також пакунок з вибухівкою.

Навчання за такою легендою проводив Антитерористичний центр при СБУ. Його очільник результатами реагування усіх служб задоволений.

А вже в 11-50 на лінію 102 анонім повідомив про замінування духовної семінарії на вул. 16 Липня у Рівному. А через дві хвилини по тому зі станції швидкої допомоги правоохоронці отримали інформацію про замінування Свято-Воскресенського собору, що поряд. Там вибухівки не знайшли.

Нагадаю, Антитерористичний центр при СБУ та рятувальники проводили антитерористичне навчання на потенційно уразливих об’єктах і минулої п’ятниці. Вибухівку тоді заклали в адмінкорпус та кисневу станцію обласної клінічної лікарні.