Минулої доби троє рівнян потерпіли від шахрайських оборудок невідомих. Завдяки обізнаності у подібних протиправних діях зловмисників іще одну пенсіонерку їм не вдалося ошукати.

Шість тисяч гривень віддав шахраям 51-річний рівнянин. В обідню пору до нього зателефонував невідомий, що через скоєну дорожньо-транспортну пригоду його син затриманий працівниками поліції, але вирішити питання щодо уникнення кримінальної відповідальності можна за певну суму. Заради порятунку сина батько перерахував на вказаний шахраєм рахунок свої заощадження і тільки після того з’ясував, що син у той час був удома.

Аби придбати трактор "Білорусь 892", 27-річний житель Івано-Франківщини вирішив скористатися послугами лізингової компанії. Для цього приїхав у Рівне , де, як зазначалося на сайті, знаходилася її філія. В одному з приміщень банків чоловік заключив нібито із представниками фірми договір і за їхньою вказівкою тут же перерахував 51 тисячу 500 гривень за трактор. Коли поїхав його забрати за вказаною адресою в одному з районів Рівне нщини, ні трактора, ні спеціального майданчика передпродажних транспортних засобів там і близько не було.

За вказаними фактами відкриті кримінальні провадження за частиною 1 статті 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України, яка передбачає виправні роботи на строк до двох років, або обмеження волі на строк до трьох років.

А от пильність проявила 65-річна рівнянка, якій вранці надійшов дзвінок від невідомого, що її доньці, затриманій за крадіжку, загрожує кримінальна відповідальність. За її «звільнення» шахрай вимагав перерахувати гроші. Пенсіонерка одразу зателефонувала до доньки, яку шокувала новиною, та повідомила про подію до поліції.

Упродовж доби до правоохоронців також надійшло повідомлення від 29-річного жителя села Обарів, який у мережі Інтернет знайшов оголошення про відкриття візи для виїзду за кордон. Домовившись про зустріч, невідомій жінці чоловік заплатив дві тисячі 800 гривень за послуги, після чого та на зв’язок так і не вийшла.

У разі надходження сумнівної інформації, пов’язаної із необхідністю перерахунку грошей, працівники поліції вкотре звертаються до громадян одразу повідомляти за номером телефону «102».

Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області