Свято закоханих українці традиційно відзначають 14 лютого. У День Святого Валентина молоді люди зізнаються один одному у коханні, дарують подарунки, обмінюються "валентинками" та влаштовують один одному сюрпризи. Та не для всі 14 лютого вважають святом. Багато хто вважає, що це просто звичайний день, так як про почуття до коханої людини можна говорити щодня. Та все ж для багатьох День закоханих є і справді визначною датою та святом. Журналісти сайту Rivne1.tv поцікавилися у рівнян, які оригінальні подарунки вони отримували чи дарували своїм коханим до Дня Святого Валентина.

- Ніколи особливо День Святого Валентина не відзначав. В шкільні роки було прикольно дарувати валентинки і отримувати їх. Була в тому романтика своєрідна. А тепер якось прохолодніше до того ставлюся.На 14 лютого нічого не згадаю. А от на 8 березня мене якось запросили на побачення. Це було несподівано. Такі нині напористі та сміливі дівчата, - зізнається керівник розважальних програм на "Рівне 1" Тимур Тимченко.




pic

- День Валентина для мене - як звичайний день. Свої почуття не потрібно демонструвати тільки у певний час чи за певних обставин, а завжди, звісно якщо вони є. Отримувати подарунки без приводу навіть цікавіше і неочікувано. А у день Закоханих все традиційно - "валентинки", символічні статуетки у формі серця, - розповідає автор та ведуча програми "Патруль" на "Рівне 1" Анна Яцук.


pic

- Особисто я ніколи не ігнорую свято закоханих (день Валентина), тому що мені завжди хочеться зробити приємне коханій людині. Я погоджуюсь, що для того, щоб потішити кохану людину, не потрібно чекати приводу і що круто робити усілякі штуки впродовж року, але цей день завжди є особливим для мене.

До свята Дня Закоханих я маю пряме відношення, адже я - Валентинівна. Тому, в деякій мірі, я сприймаю це свято як день Янгола. Звичайно, я чекаю в цей день якихось сюрпризів і подарунків. Тим більше, що я звикла до сюрпризів у цей день і сподіваюсь, що традиція не буде порушена. Якось мені подзвонили на телефон і попросили вийти у під'їзд. Я, звичайно, зніяковіла і навіть трохи перелякалась, тому відповіла, що до незнайомих людей не виходжу. Незнайомець сказав, щоб я тоді просто відкрила двері. На що я теж ніяк не зреагувала. А через деякий час, виходячи з дому і відкривши двері, знайшла під ними величезний букет червоних троянд. До цих пір не знаю, хто автор такого сюрпризу. Але, звісно, мені було дуже приємно.

Колись хлопець, якого я знала тільки в лице і з яким лише обмінювалась поглядами дорогою на роботу, одного дня наздогнав мене і просто простягнув мені гарну привітальну коробку, в ній був золотий ланцюжок з кулончиком, який він сам придумав і замовив у ювеліра. Сказати, що я була здивована - це нічого не сказати. Я була в шоці і не знала як реагувати. Це теж було на день усіх закоханих.

Багато чого ще було. І свічки на підлозі, і пелюстки троянд, і скрипаль, який грав для мене прекрасну мелодію. Тому чекаю щось цікавеньке і в цьому році. Нехай Валентин не підведе) і нехай завітає до кожної людини, яка самотня сьогодні, а закоханим - допоможе зберегти те прекрасне, що є між ними, - розповіла рівненська активістка Ліана Диновська.



pic

- Насправді не люблю це свято, тому що складається враження, що саме в цей день потрібно показати всю любов до своєї половинки: запросити в ресторан чи в кіно і не забути при цьому винести сміття чи помити посуд. Такий собі "соціальний обов`язок" і якщо ти його не дотримуєшся, ти поганий хлопець/чоловік.

А любити треба щодня і неочікуваний похід в ресторан набагато приємніший, аніж запланований 14 лютого. І спробуйте ще знайти де посидіти в цей день!

З іншого боку, мало хто знає, але в Україні є аналог цієї події, а саме свято Івана Купала. Але, на жаль, воно не так популяризоване, - ділиться думками менеджер проектів у сфері культури Марк Оплачко.



pic

- Для мене цей день нічого не значить. Вважаю, що кожен день із коханою людиною це подарунок. Не усім дано закохуватися взаємно. За те, що я маю своє кохання, я вдячна Богу. І кожен день із коханою людиною свято для мене, незалежно від дат. Він уміє робити надзвичайні подарунки, особливі і надзвичайні. Коли люди кохають одне одного - кожен день для них свято. А подарунки від не коханої людини я не приймаю ніколи. Таке у мене правило, - каже журналіст сайту "ВСЕ" Вікторія Мамотюк.



pic