Рівнянам з обмеженими фізичними можливостями важко робити покупки у торгових закладах. З власного досвіду вони розповіли - у місті майже 90% пандусів зроблені так, що неможливо заїхати. Для вирішення проблеми покликали на розмову керівників закладів торгівлі. Якої згоди дійшли на нараді - читайте далі.

Рівняни з вадами зору скаржаться, що комфортних умов для них у Рівному немає. Майже у кожному закладі можна знайти прогалину, яка потребує доопрацювання.

Серед усіх проблем виділили найболючіші: відсутність при вході звукових маячків, прозорі вітрини магазинів, невеликий шрифт на цінниках, у підземках поручні повинні бути яскравого кольору, а східці (перша та остання) промарковані і це - не весь список.



pic

Щоб детальніше пояснити проблеми людей, які втратили мобільність, рівняни проводили власні інспекції, результати яких продемонстрували на нараді-семінарі.



pic

У керівників закладів торгівлі не виникло жодного запитання, тому рівняни обіцяють перевірити, чи дослухались до них власники торговельних закладів.