Майже 100 кілограмів сонячного каменю, вартість якого 300 тисяч гривень, намагався збути чоловік біля однієї з рівненських шкіл. Знайшов вже й покупців. Щоправда останні не встигли загрузити в автомобіль п’ять мішків з бурштином бо приїхали правоохоронці. Каміння забрали на експертизу, а проти торговця відкрили кримінальне провадження.

Це вулиця Видумки у Рівному. Саме тут, біля школи № 10 відбувалась спец операція по затриманню нелегальних продавців бурштину. Вночі сюди з’їхалось чимало автомобілів. Місцеві мешканці не на жарт перелякались, але не ризикнули вийти зі своїх домівок. Спостерігали з вікон.

Не всі були пасивними свідками події. Дехто з місцевих мешканців саме повертався додому.

Операція купівлі - продажу бурштину відбувалась на дорозі. Кілька чоловіків намагались збути 95 кілограмів бурштину. На автомобілі приїхали і покупці. Але відбутись угоді завадили правоохоронці.

Правоохоронці кажуть, збували бурштин кілька чоловіків, але організатор серед них один. Хто це – мовчать. Нібито мешканець Рівне нщини. Жителі Видумки впевнені, що торговець заїжджій. Мабуть, за збігом обставин операція проходила на їхній вулиці.

У мішках знаходився бурштин. А саме 95 кілограмів. Ціна його на чорному ринку становить 300 тисяч гривень.

Відомо, що продавець каменю не затриманий. Кримінальне провадження знаходиться на розгляді у рівненському відділку поліції. Там подію поки не коментують.