З початку 2016 року представники бізнесу Рівного заявили бюджетне відшкодування податку на додану вартість на розрахунковий рахунок в сумі 6,1 млн. грн.

В цьому році рівненським платникам з врахуванням попередніх періодів відшкодовано з держбюджету грошовими коштами 7,4 млн. грн., в тому числі 7,3 млн. грн. - в автоматичному режимі. Таким правом скористалось 43 підприємства. У січні минулого року на розрахункові рахунки платників було відшкодовано 3,5 млн. грн., що на 3,9 млн. грн. менше, як цьогоріч, при чому, автоматичного відшкодування не було взагалі.

Звертаємо увагу платників ПДВ на те, що з лютого цього року у ст. 200 Податкового кодексу України передбачено формування двох реєстрів на відшкодування ПДВ:

- для платників, що відповідають критеріям, визначеним для автоматичного відшкодування сум податку;

- для решти платників.

Повернення узгоджених сум бюджетного відшкодування здійснюватиметься в хронологічному порядку відповідно до черговості внесення заяв до кожного відповідного Реєстру. У свою чергу, Державна фіскальна служба України щодня публікуватиме на своєму сайті реєстри заяв про повернення суми бюджетного відшкодування.

Про це повідомили у прес-службі ДПІ у м. Рівному