Рівненщина приєднається до всеукраїнської акції з прибирання зелених зон та благоустрою території.

Про це повідомили під час засідання круглого столу організатори акції – ГО «Let’sdoit, Ukraine». Активісти закликають жителів області долучитися 23 квітня 2016 року до всієї України та зробити рідні населені пункти чистішими.

Цьогоріч всеукраїнська акція відбудеться вже вп’яте, розповідають організатори. У 2015 році у ній брали участь майже чотири з половиною тисячі жителів області у чотирьох районах. Однак нині, кажуть активісти, навіть невеликі хутори зголосилися підтримати таку ініціативу. Водночас, організатори розповідають, що сміття не просто вивозять на звалища, а намагаються відсортувати його та відправити на переробку. Так, минулого року переробили понад третину зібраного непотребу.

– Ми окремо сортуємо скло, пластик та інші побутові відходи з метою переробки. Таким чином хочемо показати, що навіть зі сміття можна отримати користь. Разом з тим, ми розуміємо, що вийшовши раз в рік на подібне «генеральне» прибирання, ми не зможемо зробити область чистою, але так ми закликаємо громадян більше не смітити, – зауважила координатор акції на Рівне нщині Людмила Осипчук.

Планує долучитися до акції й виконавчий апарат Рівне нської обласної ради, повідомив присутній на засіданні круглого столу заступник голови облради Олексій Бучинський. За його словами, працівники апарату щороку напередодні Великодня беруть участь у прибиранні зелених зон. Окрім того, він подякував організаторам за проявлену ініціативу та запевнив, що активісти можуть розраховувати на підтримку від обласної ради.

– В обласної ради є більше ста комунальних підприємств. Ми звернемося до них, аби працівники, хто виявить бажання, вийшли на прибирання 23 квітня. Окрім того, пропоную Вам виступити перед депутатами на наступній сесії та розповісти про акцію, щоб вони переказали про неї у своїх округах, – звернувся до активістів Олексій Бучинський.

Окрім прибирання, Громадська організація «Let’sdoit, Ukraine» планує проводити конкурси з художньої самодіяльності, образотворчого та прикладного мистецтва на екологічні тематики, а також ярмарки продукції виготовленої з вторинної сировини та виставки технологій енергозбереження.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської облради

pic