"Пейзаж" на фото - не з приємних. Але така рівненська реальність. У цивілізованих країнах власники чотирилапих завжди повинні мати при собі пакетик для прибирання відходів після своїх улюбленців. Така ж вимога є і в Рівному. Якщо раніше рівняни цього не знали чи ігнорували, то тепер їм доведеться стежити за чистотою. В іншому ж випадку зможуть побачити своє фото на сторінках соціальної мережі.

Рівнянка Людмила Савонкіна-Слободенюк вирішила створити спільноту "Рівне !!! Зупинимо Свинство Власників Собак!!!" у соціальній мережі «Facebook» для боротьби з недобросовісними власниками собак. Що діється на вул. Струтинська 41, рівнянка навіть зафільмувала

У групі Людмила Савонкіна-Слободенюк – ініціатор акції, закликає впливати на таких власників «через теорію збереження іміджу, гідності і репутації».

pic

Мати при собі завжди пакет і прибирати після своїх домашніх улюбленців, окрім цього вигулювати їх у спеціально встановлених для цього місцях – ось такі не лише умови її ідеї, а й вимога міської влади. Як доказ, рівнянка цитує рішення Рівне нської міської ради ще за 2011 рік «Про затвердження Правил утримання тварин у місті Рівному». Зокрема, у документі сказано:

"3.3. При утриманні тварин забороняється:
3.3.10. вигулювати собак на дитячих майданчиках, територіях шкіл, дитячих садків при наявності на них дітей, при проведенні масових заходів у місцях масового скупчення людей; 4.2. Особа, яка утримує тварину, зобов’язана: 4.2.11. прибирати за твариною екскременти на будь-якій території, включаючи під’їзди, сходові клітки, ліфти, а також дитячі майданчики, доріжки, тротуари".



pic

Щодо тих власників, які «не прибирають залишки перетравленої їжі» очевидці зможуть фотографувати їх і публікувати фото у групі.

Рівняни вже почали долучатись до цієї акції, та прикріплюють фото "недобросовісних собаководів".



pic