У Швейцарії під час проведення шостої Моделі ООН – FerMUN 2016 троє млинівських школярів у числі 40 делегацій із 18 країн світу взяли участь в обговоренні поточних питань, які стоять на порядку денному в Організації Об’єднаних Націй.

- Яворська Валерія працювала в Економічній і соціальній раді Моделі ООН, Місюрин Андрій - у виконавчій раді Африканського союзу, Приступа Назарій – у виконавчому комітеті Верховного комісара ООН у справах біженців. У комітетах, де працювали учні, розглядались питання підтримки прав мігрантів і біженців, надання статусу громадянам прикордонних областей, що перетинають щодня кордон, працюючи в іншій країні, надання гуманітарної допомоги країнам, що її потребують і контроль за її ефективним використанням, запобігання діяльності терористичних організацій і захист від них місцевого населення, - розповіла вчитель французької мови Млинівської гуманітарної гімназії, керівник гуртка «Модель ООН» Світлана Гасяк.

Освітня рольова гра «Модель ООН» проводиться у світі з 1953 року. Вона дозволяє молодим учасникам зрозуміти, як працює Організація Об’єднаних Націй, ії цілі та отримати уявлення про різноманітні досягнення у різних галузях життя, які можна досягти лише шляхом міжнародної співпраці.

Особливість FerMUN в тому, що засідання її комітетів відбуваються не в приміщенні навчального закладу, а в установах ООН у Женеві (Швейцарія). Цього року відкриття заходу проходило у Палаці Націй (саме тут розміщується Європейське відділення ООН у Женеві). Засідання комітетів та інших робочих органах моделі ООН відбувались у приміщеннях Всесвітньої метеорологічної організації та Світової організації торгівлі.

Вперше делегація учнів освітніх закладів Млинова взяла участь у «Моделі ООН» у лютому 2015 року, відвідавши третю франкомовну Модель ООН – MFGNU (Modèle Francophone Grenobloise des Nations Unies), яку організовував навчальний заклад Lycée Externat Notre Dame міста Гренобль (Франція).

Про це повідомили на сайті Рівне нської обласної ради.