У середу, 10 лютого, о 15 годині в Рівненській обласній бібліотеці для молоді (вул. Київська, 18) відбудеться презентація збірки новел та замальовок тернопільської письменниці Ірини Мацко «Шпинат для мізків», яка була надрукована у львівській літературній аґенції «Піраміда».

Ірина Мацко – авторка численних творів для дітей та дорослих, ілюстратор дитячих видань, публіцист, видавець, громадський діяч. Народилася на Тернопільщині, закінчила Тернопільський національний економічний університет, навчалася в Львівській академії друкарства за спеціальністю «Графіка». Вона – фіналіст першого конкурсу малої прози «Сила малого» (м. Луцьк), призер конкурсу творів для дітей «Мистецької Сторінки» та віртуального літературно-мистецького часопису «Захід-Схід». Перший власний доробок − фотоальбом для новонароджених «Казка твого народження», який побачив світ у видавництві «Навчальна книга − Богдан» у березні 2007 року (м. Тернопіль). Приймала активну участь у культурно-громадській діяльності Тернопільщини: була директором Тернопільської філії Центру дослідження літератури для дітей та юнацтва та директором літературного фестивалю для дітей «Дивокрай». Сьогодні Ірина Мацко пише дитячі казки, оповідання та жіночі новели, есе. Ілюструє та укладає хрестоматії , і навіть прописи для дошкільнят.

В новій збірці Ірини Мацко «Шпинат для мізків» вміщено життєві рецепти у вигляді коротких історій, новел, замальовок, які підштовхнуть до роздумів та неодинарного сприйняття тих чи інших життєвих ситуацій. Під час заходу прозвучить вступне слово авторки книги та її ексклюзивний кулінарний майстер-клас з екзотичною назвою «Бурітос із шпинатом».

Книга адресована студентам, молоді, шанувальникам літературного слова та всім, хто любить філософію життя.

Про це повідомили у Рівне нській обласній бібліотеці для молоді.