Інцендент стався у селі Дерев’яне Рівненського району. 85-річна жителька повідомила до поліції, що її побила односельчанка та відібрала гроші. Наразі пенсіонерці допомогу надають лікарі, а зловмисниця дає пояснення поліцейським.

Правоохоронцям потерпіла розповіла, що свою кривдницю знає лише по імені. Остання два дні поспіль допомагала їй по господарству. Однак, не виконавши до кінця роботи, вимагала розплатитися. Не отримавши грошей, накинулася на пенсіонерку з молотком, побила та відібрала усю пенсію.

Оперативники Рівне нського районного відділення поліції наступного дня встановили всі обставини інциденту. 31-річна односельчанка того дня складала дрова. Звісно, не безкоштовно. Близько 18 години, так і не закінчивши роботи, в категоричній формі наполягала на розрахунку, на що господиня відмовила.

Розлючена помічниця, будучи після обіду напідпитку, схопила молоток, почала бити стареньку по голові, а потім забрала 1200 гривень. Для зловмисниці не склало жодних зусиль відшукати гроші, адже вона бачила, що пенсіонерка тримала гаманець у шафі.

Оговтавшись, потерпіла повідомила до поліції та викликала швидку медичну допомогу. Лікарі, які прибули за викликом, з діагнозом забійна рана голови госпіталізували її до Рівне нської центральної районної лікарні.

— За фактом вчинення нападу з метою заволодіння чужим майном, поєднаним із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 187 Кримінального кодексу України, — повідомив начальник Рівне нського відділення ГУНП в Рівне нській області Віталій Дмищук. — Вирішується питання про повідомлення жінці про підозру. Відповідно до санкції статті їй загрожує позбавлення волі від трьох до семи років.

У ході досудового розслідування правоохоронці з’ясували, що зловмисниця разом із чоловіком виховує трьох дітей, однак зловживає спиртними напоями. Про це повідомляють у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області.

pic