Брендовий скандал розгорівся у Рівному наприкінці минулого року. Розроблений столичними дизайнерами логотип обурив місцеву громаду. Тож на противагу дизайнери створили понад сто інших варіантів лого, яке, на їх думку, краще пасує місту. Один з сотні альтернативних або ж один провладний - яким може стати логотип Рівного - дивимось далі.

Усі вони об'єдналися у групі у соціальній мережі. Тут діляться думками та презентують свої варіанти. Загалом назбирали цілу сотню символічних картинок, які у дизайнерів асоціюються з Рівним. Із них експертна рада комісія спершу відібрала майже три десятка, а з них - сімку фіналістів.

Серед них - відразу дві видозмінені брами. Одна від знаного у місті дизайнера Михайла Юрчука інша - Богдана Тимчака. Автор другої переконує: арка - символ єдності жителів міста, а дві на пів арки, нагадують відкриту браму й символізують гостинність. Стилізовані бійниці муру - символ міцності і готовності до оборони, відстоювання своїх інтересів.

Є серед варіантів і дві троянди від дизайнерки, яка виросла у Рівному, а нині живе у Москві - Люби Гресь. Її логотипи відсилають нас до часів, коли Рівне славилося трояндами. Авторка переконує: прагне викликати асоціацію з містом, яка розвивається, процвітає, містом, де хочеться починати життя заново.

Свою концепцію брендингу Рівного розробила і група студентів з НУВГП. Кажуть, найважливіше було віднайти деталі, що символізують, місто таким як воно є, щоб кожен міг легко запам'ятати та намалювати символ міста. А червоний колір - символ вишивки та цегли, з якої зведені історичні будинки.

Дизайнер Олександр Костюк зізнається, побачивши розроблений киянами логотип, захотів створити щось кольорове, цікаве і приємне для рівнян. За основу взяв дослідження, яякі вже проводили, працюючи над брендом, тож так і виникла кольорова гама. А далі поєднав кілька символів - верхівку міської брами, поліську вишивку, жіноче й чоловіче начало, яке символізують хрести, та юність, яка опинилася у центрі.

Зв'язок з історією відобразився і у ще одій роботі Михайла Юрчука. Він обіграв білий хрест на червоному тлі, що є символом Волинських земель ще з ХІІ століття та використовується в гербі сучасної Рівне нщини. Водночас - це символ перехрестя, місця куди одночасно сходяться та розходяться шляхи, наміри та людські долі. А складається він з сердець - любові рівнян до свого міста.

Усі ці варіанти представлять на виставці в Міському будинку культури в парку ім.Шевченка, яка триватиме з 12 по 14 лютого. Там-же буде проводитись голосування.