Порушення виявили протягом 2015 року рівненські держфінінспектори.

На 43,2 млн грн фінансових порушень, що призвели до втрат, виявили протягом 2015 року спеціалісти Державної фінансової інспекції в Рівне нській області: сума недоотриманих фінансових ресурсів становить 20,2 млн грн, незаконні, нецільові витрати та недостачі ресурсів - 23 млн гривень.

«Одним із пріоритетних напрямків роботи ревізорів, - говорить начальник Державної фінансової інспекції в Рівне нській області Анатолій Карп’юк, - є не лише виявлення фінансових порушень, але й упередження та запобігання їх допущенню. Так, протягом 2015 року за результатами проведеного моніторингу ризикових державних закупівель було відмінено 11 процедур закупівель, очікуваною вартістю майже 20 млн гривень».

Крім того, проведено 5 державних фінансових аудитів, за матеріалами яких надано відповідні пропозиції і як результат – до місцевих бюджетів, суб’єктів господарювання державної та комунальної форми власності додатково надійшло коштів майже на 900 тис. гривень.

Заходами, вжитими Держфінінспекцією в 2015 році забезпечено відшкодування втрат ресурсів на понад 14 млн грн, з них, сума фінансових ресурсів, які додатково надійшли до бюджетів, бюджетних установ та підприємств, складає майже 5 млн гривень.