Рівненщина займає лідируючі позиції щодо впровадження системи електронних закупівель Prozorro.

Про це йшлося під час засідання колегії ОДА під керівництвом голови Рівне нської облдержадміністрації Віталія Чугуннікова.

Так, область посідає третє місце по Україні за найбільшою кількістю учасників торгів в системі електронних закупівель. Всього до Prozorro торік вдалося залучити 227 установ, організацій та підприємств.

Рівне нщина – шоста за кількістю оголошених закупівель по Україні. Так, на сьогодні здійснено більше тисячі електронних процедур.

Сьоме місце область займає за плановою сумою закупівель – торги оголошені на загальну суму майже 50 мільйонів гривень.

pic

«Щодо реальних результатів, то саме завдяки тому, що торги відбувалися відкрито, Рівне нщина зекономила 2 мільйони 600 тисяч гривень», - відзначив голова Рівне нської облдержадміністрації Віталій Чугунніков.

pic

Тож тепер ці кошти можна буде використати на інші потреби, переконаний керівник Рівне нщини.

Як приклад, торік завдяки закупівлі обладнання у класи фізики шкіл Рівне нщини через Prozorro вдалося зекономити від 20 до 5 тисяч гривень у кожному районі. Ці гроші спрямували на придбання додаткової оргтехніки.

Тим часом, за словами голови Рівне нської облдержадміністрації, економія у понад 2 мільйони – це лише проміжний результат. Наразі система ProZorro працює як пілотний проект, а тому не всі проводять через неї свої закупівлі.

Відтак, Віталій Чугунніков закликав усіх голів РДА більш активно переходити на проведення торгів в системі ProZorro. Він нагадав, що з 1 серпня 2016 року дана система стане обов’язковою відповідно до Закону.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.