Англійські клуби та академії – для молоді, іноземні табори та лялькові театри – для дітей.

Безліч цікавих проектів запланували провести в обласній універсальній науковій бібліотеці у 2016 році, котрий проголошений Президентом України як Рік англійської мови.

Проходитимуть заходи в інформаційному Центрі «Вікно в Америку», що вже більше 10 років працює на базі бібліотеки.

На офіційне відкриття Року англійської мови до Рівне нщини завітали аташе з питань бібліотек Посольства США в Україні Валорі Лі. Посольство є одним із основних партнерів бібліотеки, за сприяння якого тільки торік закладу було надано технічне обладнання на суму 285 тисяч гривень.

«Загалом в Україні функціонує 28 аналогічних центрів. У них займаються цілеспрямовані енергійні люди, котрі бажають вивчати і удосконалювати свої знання з іноземної мови», - наголосила Валорі Лі.

Так, однією із цікавих ініціатив рівненського Центру «Вікно в Америку» стане конкурс серед молоді на краще освідчення у коханні на англійській мові. Також запланована робота іноземних академій, таборів і лялькових театрів.

Загалом у рамках Року англійської мови на Рівне нщині заплановано проведення різноманітних заходів. За словами заступника начальника управління культури і туризму Рівне нської ОДА Світлани Хомяк, у кожному районі, місті чи селі безкоштовно працюватимуть англомовні курси, гуртки та клуби – аби кожен охочий зміг вивчити або ж удосконалити власний рівень іноземної мови, повідомили в РОДА.