Із приходом холодів різко змінюється стан нашої шкіри. Холодне повітря на вулиці та сухе в приміщенні миттєво змушують нашу шкіру відчувати стягнутість, сухість та дискомфорт. У зону ризику особливо потрапляють відкриті ділянки - обличчя та руки.

І якщо за шкірою обличчя практично у кожної з нас вистачає часу щодня доглядати, то на руки часом просто не залишається часу та уваги.

Зволоження

Взимку, перед виходом на вулицю, приблизно за годину, необхідно змащувати руки кремом, бажано захисним, а ввечері, перед сном, - зволожуючим. Можна також перед сном виконати таку процедуру: нанести живильний крем і надіти бавовняні рукавички. Для цих цілей обирайте крем, до складу якого входить гліцерин. Він здатний зберегти зволожуючий ефект досить тривалий час. Обирайте креми, до складу яких входять ромашка, віск жожоба або різні масла.

Живлення

Якщо ви любителька натуральної косметики, то можна скористатися таким домашнім рецептом: подрібнені в блендері вівсяні пластівці (3 ст. ложки) змішати з молоком, медом і оливковою олією (по 1 ст. ложці). Отриману суміш добре перемішати та нанести на шкіру рук, залишити можна на одну годину, або навіть на всю ніч. Після того як ви змиєте маску, шкіра буде ніжною, гладкою та молодшою.

Також незамінні в холодний період в догляді за руками будуть ванночки. Для зволоження разом з теплою водою в них можна додавати рослинне масло, гліцерин або мед. Вінночки, приготовані з відвару трав, картоплі або селери, є відмінним зволожуючим засобом для шкіри.

Масаж

Наносячи крем на руки, ви можете і одночасно робити масаж. Втираючи крем, погладжуйте руки, починаючи від кінчиків пальців, рухаючись до основи, а потім до кисті. Сміливо можна продовжувати погладжуючи рухи від кисті до ліктя і далі до пліч.

Пілінг

У період холодів рекомендується використовувати скраб або пілінг, але не частіше ніж один раз на тиждень, тому що цей процес викликає не дуже приємні відчуття, а шкіра і так дуже вразлива в цей період. У домашніх умовах для цієї мети можна скористатися таким рецептом, як «солодкий» пілінг. Для цього необхідно змішати цукор і оливкове масло в рівних пропорціях, по 1 ст. ложці. Гранули цукру ніжно відлущить омертвілі клітини шкіри, а оливкове масло - прекрасно зволожить шкіру рук.

Ще одним простим і дієвим методом є пілінг з білої глини. Купити її можна в будь-якій аптеці за прийнятною ціною. Рецепт приготування дуже простий: необхідно розвести ложку білої глини в теплій воді (1: 1). Пілінг повинен вийти такої же консистенції, що і сметана. Рекомендується нанести приготовлену масу на шкіру рук і потримати 10 хвилин. За допомогою такого пілінгу шкіра на руках помітно помолодшає, а нігті стануть значно білішими.