Сьогодні під час акції, присвяченій Міжнародному дню онкохворої дитини, яку організувала благодійна організація «Скарбниця надії», поліцейські Рівненської області здали кров для діток із онкологічними захворюваннями.

Зранку у невеличкому коридорі обласної станції переливання крові зібрався натовп людей. Усі вони – правоохоронці, які прийшли поділитися власною кров’ю.

Головний лікар медичного закладу Ліна Михальчук, пояснила, чому важливо, коли донорами стають саме працівники поліції:

— Благодійна акція започаткована ще у 2010 році і до нас тричі на рік приходять працівники силових структур, аби стати донорами для хворих дітей. Звичайно, найкращими донорами є дійсно правоохоронці, адже до прийому та під час служби вони проходять серйозну медичну перевірку, тож для здачі крові є здоровими, що є обов’язковим фактором.

pic

Кров ніколи не може бути зайвою і на станції завжди потрібен запас.

Старший інспектор з особливих доручень ГУНП в Рівне нській області Оксана Мороз сьогодні стала донором вже не вперше.

— Здача крові — це такий захід, який актуальний завжди, а тим паче враховуючи ситуацію, що склалася у нашій державі, – особливо, — розповідає Оксана Мороз. — Кров здавала вже багато разів, і дізнавшись, що сьогодні потрібна допомога для хворих діток – пішла без жодних вагань, адже вони – наше майбутнє.

А от співробітник управління кадрового забезпечення Олена Шостак вирішила стати донором уперше.

— Звісно, трішки боялася, але рекомендую усім побороти це негативне відчуття і долучитися до доброї справи, — ділиться враженнями правоохоронець.



pic Таку добру традицію правоохоронці будуть підтримувати завжди, адже кожен вірить, що їхня допомога стане у нагоді тим, хто щохвилини бореться зі страшним недугом, а, можливо, і врятує дитяче життя.



pic

Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області